Incendiu la o fermă în Insula Mare a Brăilei, stins după 12 ore

566

Un incendiu izbucnit luni dimineață la mai multe șire de paie și lucernă a fost stins după 12 ore, deși a plouat continuu, iar pompierii au intervenit cu trei autospeciale, baloții de paie au fumegat în interior ore întregi, potrivit informațiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, lt.col. Ștefan Stoian.

Incendiul a fost lichidat după 12 ore. Nu a existat pericol, pentru că baloții se aflau pe o platformă din beton, sub cerul liber și afară ploua. Autospecialele ISU au stat acolo până la stingerea lui. La 50 de metri de locul incendiului se aflau două barăci. Cel mai probabil avem de-a face cu o autoaprindere, pentru că paiele erau ude la suprafață și aveau o temperatură mare din interior, care a dus la autoaprindere. Incendiul nu a fost cu flacără. A fumegat mult timp, pentru că apa nu a putut ajunge la baza șirei de paie’, a explicat lt.col. Stoian.

Datele inițiale arată că ar fi vorba despre mai multe șire de paie și lucernă, care aparțin fermei Iedera din Insula Mare a Brăilei, care folosea baloții pe post de combustibil, nu pentru hrana animalelor. (Sursa: AGERPRES)