Incident la combinatul Azomureș: 4 muncitori transportați la spital!

1

Patru muncitori care lucrau pe un acoperiş în incinta combinatului chimic Azomureş au fost transportați, marţi, la UPU SMURD Târgu Mureş, fiind suspectați de o posibilă intoxicaţie cu amoniac provenit de la o instalație care a necesitat o oprire de urgenţă, a anunțat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Horea” al judeţului Mureş.

„Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a fost anunţat, la ora 15,13, prin SNUAU 112, de existenţa a 4 persoane posibil intoxicate cu o substanţă necunoscută pe platforma unui operator economic. Au intervenit de urgenţă următoarele forţe: 1 autospecială pentru transport personal şi victime multiple, 1 autospecială de primă intervenţie şi comandă, 1 autospecială CBRN din cadrul Detaşamentului Târgu Mureş, precum şi două echipaje medicale din cadrul SAJ Mureş. Din cele 15 persoane aflate pe platforma operatorului economic, au fost evaluate medical şi transportate la UPU Târgu Mureş 4 persoane de sex masculin conştiente, cooperante”, se arată într-un comunicat al ISU Mureş.
Măsurătorile efectuate la fața locului de echipajul CBRN (care se ocupă de protecția în domeniul chimic, biologic, radiologic și nuclear – n.r.) au avut ca rezultat 0 (zero) pentru prezenţa oricărui tip de substanţă periculoasă.

„Muncitorii lucrau pe un acoperiş, moment în care spun că au simţit un miros de amoniac şi s-au retras din zonă. Cei patru au fost transportaţi la cabinetul medical al Azomureş, apoi a fost solicitat suportul SMURD şi SJA. Mirosul de amoniac se pare că a provenit de la o instalaţie care a necesitat o oprire de urgenţă. Muncitorii sunt cooperanţi, fiind transportaţi la spital pentru investigaţii de specialitate”, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Azomureş, Ovidiu Maior.