Home exclusiv Indagra a stârnit nemulțumire în rândul expozanților

Indagra a stârnit nemulțumire în rândul expozanților

632 views

Cea mai mare expoziție agricolă din România a fost vizitată de 65.000 de persoane.

Chiar dacă președintele Klaus Iohannis și ministrul Achim Irimescu au vorbit în termeni laudativi la adresa Indagra, printrei cei care au luat parte la cea mai mare expoziție agricolă din țara noastră au existat și nemulțumiți.  65.000 de oameni au trecut pragul Romexpo în perioada 2-6 noiembrie, atunci când s-a desfășurat târgul. În comparatie cu anul trecut, în 2016 au fost cu 2.000 de persoane mai mult. Și asta în condițiile în care două zile a plouat.

Ca la orice eveniment, au existat și nemulțumiri, cele mai multe manifestându-se în rândul expozanților. De exemplu, Maschio Gaspardo a avut parte de un stand cât se poate de generos, chiar lângă intrarea în Pavilionul Central, însă italienii au trebuit să recunoască la final că eforturile pe care le-au depus la București cu ocazia Indagra nu prea au meritat. Lipsa din cadrul expoziției a unor brand-uri mari precum Claas și New Holland nu este privită ca fiind una întâmplătoare de către cei care activează pe piața utilajelor agricole de la noi din țară. Lista celor care vor prefera să nu mai meargă la Indagra anul viitor ar putea să se lungească, impresia multora fiind aceea că singurii care au profitat de pe urma evenimentului au fost vânzătorii de mâncare caldă.

Pe aceeași lungime de undă se află și câțiva țărani din județul Hunedoara, care au mers la Indagra pentru a-și expune produsele tradiționale. S-au întors acasă dezamăgiți că vizitatorilor le-au plăcut mai mult micii de pe grătarele încinse în curtea Romexpo decât orice altceva din expoziție.

Potrivit ziarului Mesagerul Hunedorean, producătorii tradiționali, cunoscând importanţa și faima acestui târg din participările anterioare, s-au pregătit cu multă răspundere pentru a face faţă exigențelor impuse de cel mai mare eveniment agricol din România, al cărui scop este promovarea agriculturii din țara noastră, a potențialului zootehnic autohton, precum și a produselor tradiționale bio și a soiurilor de vinuri românești recunoscute internațional. Și după atâtea pregătiri, producătorii hunedoreni s-au văzut plasați pe la margine de târg, pentru că pozițiile mai cu vad au fost ocupate de cei cu grătare de mici, care, se pare, au început să facă legea și la astfel de manifestări, care se doresc a fi prestigioase.

Nemulțumiți nu există doar printre cei care au fost în expoziție, ci și printre cei care nu au fost. Asociația Bălțata Românească, condusă de către Zoltan Haller, nu a participat la Romexpo pentru că tarifele ce au fost propuse celor din sectorul zootehnic au fost considerate mult prea mari. Și asta nu e tot. Mulți expozanți din străinătate, nemulțumiți că la această manifestare nu au existat propuneri serioase pentru semnarea unor parteneriate, au preferat să se retragă din expoziție încă de sâmbătă.