Informații de ULTIMĂ ORĂ de la APIA! Mesajul directorului Adrian Pintea pentru fermieri

345

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) trece printr-o perioadă plină, în care fermierii pot să depună la sediul instituției cererile pentru mai multe scheme de sprijin.

Ca în fiecare sfârșit de săptămână, directorul general al instituției, Adrian Pintea, vine cu câteva precizări importante legate de activitatea APIA. Potrivit acestuia, peste 100.000 de fermieri au depus deja cererile unice de plată pentru subvențiile aferente anului 2023.

”Până la această dată au fost depuse 119. 618 de cereri pentru un număr de 316.604 de hectare. Fermierii pot depune cererea de plată la APIA, în perioada 01 martie – 15 mai, prin accesarea aplicației IPA-Online, fără să se prezinte fizic la instituția noastră”, a transmis șeful APIA.

În același timp, începând din 15 martie, APIA primește și cererile pentru schema „Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor”.

”Cererile se depun în perioada 15 martie – 9 iunie inclusiv, la Centrele judeţene APIA şi al Municipiului Bucureşti. Acestea trebuie să fie aferente sesiunii 2/2019, anul 5 de angajament, sesiunii 3/2020, anul 4 de angajament şi sesiunii 4/2021, anul 3 de angajament, Măsura 15, Submăsura 15.1 „Plăți pentru angajamente de silvomediu”, din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

Sprijinul financiar vizează compensarea pierderilor de venit şi a costurilor suplimentare suportate de beneficiar, ca urmare a implementării unuia sau a celor două pachete ale schemei de ajutor de stat. Pentru suprafețe mai mari de 500 ha se aplică degresivitatea sprijinului financiar, astfel că nivelul plăților va fi ajustat”, a mai precizat Adrian Pintea.

Mai multe detalii puteți citi AICI (click).

Tot în aceeași perioadă se depun și cererile pentru schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite”.