Home exclusiv INS: Legumele și conservele din legume au reprezentat 6,9% din cheltuieli

INS: Legumele și conservele din legume au reprezentat 6,9% din cheltuieli

763 views

Potrivit INS, legumele și conservele din legume au reprezentat 6,9% din cheltuielile pentru cumpărarea de produse alimentare și băuturi alcoolice, puțin mai scăzute față de anul anterior, doar cu 0,2 puncte procentuale.

‘Așadar, cheltuielile pentru cumpărarea celor trei grupe de produse alimentare — pâine și produse de franzelărie; carne proaspătă și preparate din carne; legume și conserve din legume — însumează sub 50% din cheltuielile pentru cumpărarea de produse alimentare și băuturi alcoolice (43,8%, în scădere cu 1,1 puncte procentuale față de anul anterior). Pe ansamblul gospodăriilor, față de anul anterior, cantitățile cumpărate au prezentat creșteri la majoritatea grupelor principale de produse’, se mai spune în document.

Cheltuielile medii lunare pentru cumpărarea de produse alimentare (inclusiv cheltuielile în unități de alimentație publică) au fost, în anul 2015, de 506,0 lei pe gospodărie și 190,3 lei pe persoană. (Sursa: AGERPRES)