Iohannis: România, cel mai mare hub european de cereale!

1

În contextul războiului împotriva Ucrainei, România s-a transformat în cel mai mare hub european de cereale, datorită poziţiei strategice a Portului Constanţa şi a porturilor de pe Dunăre, a afirmat președintele Klaus Iohannis, joi, la Forumul de Afaceri al Iniţiativei celor Trei Mări.

„Constanţa este un reper şi pentru un proiect emblematic de infrastructură al Iniţiativei – calea ferată numită Rail2Sea, care va lega Constanţa de Gdansk. Via Carpathia este un alt proiect strategic regional de infrastructură care trebuie să continue a fi susţinut – o nouă legătură de autostradă între nordul şi sudul Europei, care leagă portul lituanian Klaipeda, de la Marea Baltică, de portul grecesc Salonic, integrând astfel sistemele de transport ale statelor Iniţiativei”, a mai spus Iohannis.

Rămâne de văzut în ce măsură faptul că România a devenit „cel mai mare hub European de cereale” este și în avantajul fermierilor români, care, până acum, au înregistrat pierderi uriașe cauzate de importurile de cereale din Ucraina.

Sursa foto: Administrația Prezidențială/www.presidency.ro