Ionică Nechifor (Romovis): Ne aşteptăm să putem exporta ovine în Iordania din 1 septembrie

497

România se află pe unul dintre primele locuri în clasamentul ţărilor din Europa cu cele mai mari efective de ovine. Ocupantă a locului al 3-lea, ţara noastră are o mare problemă, nu are unde vinde animalele.

O veste bună e că din 1 septembrie se va deschide centrul din IOrdania prin care vor fi preluate oile şi mieii crescătorilor români, dar vestea mai puţin bună e că pentru această descidere s-au pregătit cel mai bine comercianţii arabi, care au cumpărat deja miei româneşti în primăvară, ca să îi crească şi să îi poată revinde în toamnă cu un preţ mult mai mare.

“Din 1 septembrie se deschide centrul pentru ovine, din Iordania. Exportatorii au dus deja peste un milion de miei, pe car arabii îi ţin şi îi cresc pentru a-i vinde după 1 septembrie. De aici e necazul nostru, că am vândut mieii la un preţ de nimic, iar oamenii de acolo, având cunoştinţe mai bune de comerţ,  îi vor vinde la preţuri de 8 ori mai mari. În rest, nu avem unde ne vinde marfa, aşa că insistăm să deschidem şi alte pieţe, în Arabia sau alte state din zonă. În Cu Libia avem mari probleme fiindcă au fost comercianţi care au vrut să negocieze cu noi, dar România nu le-a acordat vize, aşa că s-au dus în Spania de unde cumpără acum oi, dacă noi i-am refuzat”, a declarat Ionică Nechifor, pentru agropress.ro.