Iti poruncesc astazi sa-l iubesti pe Dumnezeul tau!

510

O astfel de porunca este ceea ce fiecare om doreste. Tu ne ceri sa te iubim, Doamne!

Apoi, a iubi este insasi viata ta, este Duhul Sfant! In acest itinerar al Postului Mare, prin caile pe care le-ai indicat dintotdeauna – rugaciunea, atentia fata de frati, cate o renuntare care sa ne ajute sa ne eliberam de noi insine – vom cauta sa deschidem din nou portile inimii noastre in fata Duhului Sfant. El ne va da harul sa te cunoastem si nu vom putea decat sa te iubim!

Dumnezeu ne vorbeste, semn ca ne considera capabili sa raspundem, ca ne iubeste! Daca nu ne-ar vorbi, am fi cu adevarat in gol, un gol care seamana cu moartea. „La cine vom merge? Numai tu ai cuvintele vietii vesnice”, spune Petru lui Isus. „Cuvintele mele nu vor trece”, ne asigura Domnul!

AgroPress, folosind calendarul bisericii romano-catolice, iti prezinta in fiecare zi cuvantul prin care Dumnezeu se face cunoscut, ne mangaie, ne purifica, ne da indicatii pentru viata, ne elibereaza, ne cere colaborare, ne ofera curaj, senitatate, chei pentru a deschide inimi inchise, depoziteaza in noi iubire, putere si bucurie.

Le-am pregatit cu bucurie si emotie. Bucurie, pentru ca este o mare slujire a face sa ajunga cuvantul in casa ta. Emotie, pentru ca aceasta slujire sfanta este slujirea ingerilor si a apostolilor, iar noi suntem mici si pacatosi.

Sursa: Fraternitatea „Isus cel Inviat”