Judecătorii se tem de drujbele care seceră pădurile

524

Toți magistrații de la Fălticeni s-au abținut să judece dosarul celei mai mari tăieri ilegale de pădure din ultimii ani.

Caz incredibil la Judecătoria Fălticeni, acolo unde ar fi trebuit să se judece un dosar ce are ca subiect tăierea ilegală a mii de arbori din satul Huși, comuna Preutesti. Toți magistrații au depus cereri de abținere, astfel că procesul a bătut pasul pe loc timp de unde an de zile. În cele din urmă, dosarul a fost trimis la Tribunalul Suceava, care trebuia să ia o decizie cu privire la cei 11 inculpați, numai că și acolo s-a mai lungit un pic treaba până când procesul a fost mutat la Judecătoria Suceava, unde următorul termen va avea loc la 25 ianuarie.

Potrivit ziarului Monitorul de Suceava, ancheta din acest caz a început din 2014, iar în februarie 2015 peste 50 de polițiști au fost angrenați în efectuarea a 12 percheziții, la domiciliile unor persoane, la Ocolul Silvic Fălticeni, la cantoane din subordine și la sediul Primăriei comunei Preutesti, unde lucra unul dintre principalii vizați de anchetă, Ștefan-Ciprian Cihoski, care avea funcția de consilier al primarului. Faptele vizează tăieri ilegale din perioadă 2009-2014, de pe suprafața de pădure detinută de Ștefan-Ciprian Cihoski, care a fost unicul moștenitor, în calitate de fiu vitreg, al Wandei Cihoski, reprezentantă familiei de boieri cu același nume, care a deținut mari suprafețe de pădure pe rază județelor Suceava și Iași.