Home Stiri La cumpărături doar pentru URGENȚE agro-alimentare

La cumpărături doar pentru URGENȚE agro-alimentare

87 views
La cumpărături doar pentru URGENȚE agro-alimentare

”La cumpărături doar pentru URGENȚE agro-alimentare”- este îndemnul primarului din comuna Lopătari, județul Buzău. 

Închiderea piețelor care își desfășurau activitatea în clădiri acoperite i-a determinat pe primarii mai multor localități să găsească diferite soluții pentru a putea asigura un alt spațiu de comercializare. Dacă acolo unde s-au putut improviza rapid piețe deschise situația a fost ușoară, au fost și comune unde nu au existat alternative fiind, pițele rămânând închise.

Un exemplu vine din comuna Lopătari din județul Buzău. Aici, s-a decis ca piața să rămână deschisă până pe 15 noiembrie.

” În urma discuțiilor avute cu Prefectura Buzău și partenerii noștri locali, am decis să ținem deschis târgul duminical de la Lopătari, în aer liber, în data de 15 noiembrie 2020. Vom respecta reglementările aflate în vigoare și vom lua toate măsurile pentru a ne asigura că atât comercianții, cât și vizitatorii târgului, vor fi în siguranță. Ne bazăm pe înțelegerea și cooperarea cetățenilor și vă mulțumim că sunteți alături de noi în lupta împotriva pandemiei COVID-19. Sănătate”, spune primarul Claudiu Constantin.

Totuși pentru a se putea respecta toate regulile împotriva pandemiei de coronavirus, edilul vine cu un apel către locuitorii comunei: să iasă din casă doar pentru cumpărăturile de URGENȚĂ.

”Pentru a păstra siguranța cetățenilor dar și a comercianților, mâine, 15 noiembrie 2020, la Lopătari se va practica DOAR comerț stradal cu produse agroalimentare în zona terenului de fotbal. Pot participa doar comercianții de produse agro-alimentare și doar în baza unei autorizații obținute la fața locului cu ajutorul angajatilor Primăriei aflați pe teren.

Oameni buni, vă rog să respectați reglementările în vigoare pentru a împiedica răspândirea Covid-19. Va rog să veniți la cumpărături doar pentru URGENȚE agro-alimentare. Nu ieșiți la plimbare mâine, ci doar pentru cumpărături alimentare de strictă necesitate.

Vă mulțumesc pentru înțelegere. Sănătate, că-i mai bună decât toate”, spune primarul într-un mesaj postat pe Facebook.