La doar 20 de ani reușește să dețină o fermă cu peste 400 de capete de ovine

3

La doar 20 de ani, un tânăr fermier reușește să gestioneze o fermă cu peste 400 de capete de ovine. Ferma i-a devenit principala activitate în care reușește să se dezvolte profesional, dar și să obțină un profit considerabil. 

Este vorba despre Mihai Marius Iulian, din comuna Tufești, județul Brăila, care este și încă student în anul II la ,,Facultatea de Inginerie și Agronomie” din Brăila. Dragostea pentru animale i-a fost insuflată de la tatăl său, care este la momentul actual partenerul de afaceri.

„Împreună cu familia gestionăm o fermă cu aproximativ 400 de capete de oi, de rasă Merinos de Palas, și pot să spun că este o afacere din punct de vedere financiar avantajoasă. Ne dorim în viitor să investim și mai mult, pentru a face o fermă mai mare, dar și mai performantă din punct de vedere tehnologic”, a povestit tânărul fermier. 

În plus, fermierul spune că pentru ferma care a fost înființată în … , încă nu au fost accesate fonduri europene, însă în viitor își dorește să le acceseze. 

O mare parte din mieii pe care îi deține merg spre export în țările arabe, iar produsele obține din laptele din fermă, sunt vândute în piețele locale: ,,Cea mai mare parte dintre mieii merg spre țările arabe la export, iar brânza și alte produse lactate le comercializăm în piețele din zonă”, a subliniat Marius Iulian. 

Un alt lucru pe care încearcă să-l valorice fermierul este lâna de oaie, din care obține îngrășământ. 

„Nu avem o rețetă specială pentru a obține îngrășămândul din lână de oaie. Pentru a obține acest îngrășământ este necesar ca primăvara lâna să fie amestecată cu gunoiul de grajd lăsat în fermenttat, iar toamna îngrășământul obținut trebuie aplicat pe teren. Acest îngrășământ ajută la reținerea apei în sol, ceea ce este o mare provocare în zona Brăilei, care din păcare, în ultimii ani, se confruntă cu seceta”, dezvăluie din secrete fermierul.