LAPTISORUL DE MATCA, AUR PENTRU SANATATE!

377

Un produs mai puțin cunoscut ce se găsește într-un stup de albine și are beneficii excelente asupra sănătății este lăptișorul de matcă. Probabil că primul produs la care vă gândiți de obicei este mierea de albine, dar iată că lăptișorul de matcă  este un remediu deosebit  universal care dacă este consumat adecvat, puteți “culege” numai beneficii de pe urma acestuia.

Acesta este potrivit copiilor dar și adulților sau celor mai în vârstă. Lăptișorul de matcă este folosit pentru prevenirea sau ameliorarea diferitelor afecțiuni, dar și în tratarea și vindecarea unor boli grave.

Studiile actuale confirmă efectele benefice ale lăptișorului de matcă  și acțiunile binefăcătoare ale acestuia asupra sănătății și frumuseții. Acesta este folosit încă din antichitate  Albinele lucrătoare care îl produc au o durată de viață de numai 5-8 săptămâni, iar albina regină (matca) hrănită doar cu lăptișor de matcă trăiește între 4 și 6 ani, adică de peste 50 de ori mai mult. În plus, aceasta atinge o fertilitate uluitoare, producând un ou la fiecare 45 secunde, și un total de 1.500 – 2.000 de ouă pe zi.

Lăptișorul de matcă este un adevărat medicament natural. Odată ce îi descoperi beneficiile, îți vei da seama că lăptișorul de matcă este un un remediu important. În domeniul sănătății acest produs este un tonic care încetineşte procesele de îmbătrânire şi de senilitate şi îmbunătăţeşte memoria. Alte efecte terapeutice ale lăptişorului de matcă sunt: creșterea rezistenţei organismului, vigoarea fizică, scade senzaţia de oboseală, combate îmbolnăvirile cu micoze şi fortifică sistemul imunitar. Tot lăptișorul are  efect antiinflamator şi accelerează vindecarea inflamaţiilor articulare de origine reumatică, ajută la reducerea nivelului colesterolului rău din sânge, acţionează benefic în afecţiunile cardiace, psihice,  nervoase și este benefic pentru ochi.
Lăptişorul de matcă mai conţine: 15% zahăr, 6% lipide, 12-13% proteine, alcătuite din 17-20 de aminoacizi esenţiali, necesari pentru buna funcţionare a organismului, precum şi minerale şi colagen, o substanţă care protejează tinereţea tegumentului, a părului şi a unghiilor.