Laurențiu Baciu: Petre Daea este cel mai SLAB ministru! Ce vrea să facă, să ne distrugă?

1

Criticile din partea fermierilor la adresa ministrului agriculturii, Petre Daea, s-au întețit în ultima perioadă, pe fondul nemulțumirilor din ce în ce mai mari legate de lipsa măsurilor de sprijin din partea MADR. De această dată, Laurențiu Baciu, fost lider LAPAR și unul dintre cei mai cunoscuți fermieri din țară, a ieșit la atac la adresa ministrului.

Potrivit fermierului băcăuan, Petre Daea este la ora actuală cel mai slab ministru, iar acțiunile sale le pun agricultorilor și mai multe bețe în roate.

”Eu, practic, nu mai înțeleg nimic. Ce se vrea? Ce se gândește la nivel național să se facă cu acest sector de activitate? În ultima vreme, ca să nu zic în ultimul an, tot ceea ce s-a întâmplat la toți cei care trebuie să ia decizii a fost doar contra fermierilor din România. Eu n-am să-l înțeleg niciodată pe ministrul Petre Daea, deși la un moment dat îl înțelegeam. Făceam un clasament în care era cel mai bun ministru; acum fac un clasament în care este cel mai slab ministru.

Ne întrebam când o să dea bătaia aceea de joc, de 10 sau 20 de milioane de euro, o sumă infimă pe lângă pierderile acumulat de către fermierii din România. Este acea hotărâre de Guvern care spune clar că banii se dau până în septembrie, deci când nu mai are cui să-i dea. Cele 30 de milioane care s-au repartizat în plus, vor veni nu se știe când. Azi dimineață, am fost sunat de la Direcția Agricolă, să le dau situația stocurilor pentru grâu, porumb, floarea soarelui și rapiță, la 1 ianuarie. Am întrebat inginerul de acolo pentru ce îi trebuie, mi-a zis că aceasta este dispoziția de la Ministerul Agriculturii, atât știe. Ce vrea să facă cu această situație, nu știu. Nu înțeleg de ce nu iese domnul ministru să ne explice.

Domnul ministru motivează tot timpul că este alături de fermieri. Acesta este salutul lui Iuda, că nu ai dumneata nicio treabă cu fermierii prin ceea ce ai făcut până acum, să nu mai spun că de câte ori iese prin media, spune că nu are timp, pentru că trebuie să stea pe câmp. Înseamnă că nu știe atribuțiile de ministru. Nu e treaba ta pe câmp. Sunt cei 800.000 de fermieri care stau pe câmp. Locul lui e să găsească soluții pentru salvarea sectorului, locul lui este să fie la Bruxelles să îi lămurească pe cei de acolo cu situația reală din România, nu cu minciuni. Minciunile pe care le-a tot afișat până acum, se răsfrâng acum în capul fermierilor. (…) Chiar nu înțeleg ce vrea să facă, vrea să ne distrugă? Acesta este interesul? Că nu este interesul celor de la Bruxelles, să știți. Ce să caute el pe câmp? Ce să faci pe câmp? Vii să stai pe semănătoare în locul meu? Vino încoace, că ș-așa n-ai stat niciodată și nu știi, că numai politică ai făcut tot timpul. Ai terminat o facultate de agricultură, dar practician n-ai fost. (…) Vii acum și mă ruinezi pe mine, care după 40 de ani am ajuns într-o situație disperată”, a spus Laurențiu Baciu în direct la AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

De altfel, Laurențiu Baciu nu a fost singura voce critică la adresa lui Petre Daea. Și reprezentanții Sindicatului Fermierilor Patrioți și-au exprimat nemulțumirile. Puteți urmări declarațiile lor în înregistrarea emisiunii, pe canalul de youtube AGRO TV.

video
play-sharp-fill