Laurentiu Baciu s-a dezlantuit in direct la Agro TV. Ce le-a spus invitatilor din platou

513

Presedintele Ligii Agricultorilor si Producatorilor Agricoli din Romania nu crede ca vom avea din nou irigatii in Romania.

Luni seara, la Agro TV, in cadrul emisiunii Agricultura la Raport, Sorin Chelmu si Adrian Radulescu si-au exprimat opiniile cu privire la planurile Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale in ceea ce priveste sistemul de irigatii.

Laurentiu Baciu, presedintele LAPAR, a intervenit prin telefon in cadrul emisiunii si s-a razboit cu cei aflati in platoul Agro TV. “Cei doi invitati au mancat usturoi. Stiu ei la ce ma refer. Vorbesc si se arata atat de nevinovati incat parca acum au picat pe aceasta lumea. Ministrul Daea isi doreste acest sistem de irigatii, dar mare lucru nu o sa mearga pentru ca la noi lucrurile merg anapoda. Sistemul de irigatii trebuie corelat cu pretentiile pe care le au cei de la mediu. Acum sunt alocate fonduri pentru reabilitarea unor sistem de irigatii, dar mare lucru nu se va face pentru ca cei de la Natura 2000 au gasit o pasarica sau o soparla acolo, in zona, si astfel raman sute de mii de hectare neirigate”, a spus agricultorul din judetul Bacau.

Presedintele LAPAR recunoaste ca agricultura romaneasca are probleme in acest moment, dar vina nu o poarta doar statul roman, ci si actorii privati. “Noi toti nu ne-am facut treaba atunci cand trebuia. Acum regretam ca nu ne-am facut. Ne este din ce in ce mai greu. Trebuie sa spunem lucrurilor pe nume. Banii sunt putini, de 30-40 de ori mai putini decat ar fi nevoie, dar sunt buni si astia. Nu vreau sa fiu mama omida, dar la vara o sa vorbim iarasi de seceta. Lucrurile nu sunt reale si nu sunt compatibile cu realitatile. Una este pe hartie si alta este realitatea. Institutiile statului trebuie sa vorbeasca aceeasi limba. Daca agricultura vrea ceva si mediul isi doreste altceva, nu o sa putem avea irigatii in Romania. Nu a venit un guvern pana acum care sa prezinte o strategie nationala. Fiecare era cu patratica lui”, a spus Baciu.

Acesta este nemultumit si de atitudinea celor din echipa lui Petre Daea, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. “Petre Daea isi doreste, vrea sa faca, dar nu are echipa. Pe mine nu ma incalzeste ca unii de la minister isi vor pierde locul de munca. Pe mine ma intereseaza ca afacerea mea este in pericol. Eu trebuie sa stiu pe ce bani ma bazez de la APIA, dar comunicarea cu fermierii este foarte proasta”.