Localul unde a avut loc nunta la care s-ar fi intoxicat câteva zeci de persoane a fost închis de DSP

533

Localul unde la sfârşitul săptămânii trecute a avut loc nunta la care s-ar fi intoxicat câteva zeci de persoane care au ajuns ulterior la spital a fost închis, luni, de Direcţia de Sănătate Publică Alba, iar angajaţii care au preparat mâncarea şi au servit la eveniment vor fi supuşi unor analize medicale.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică Alba, instituţia a suspendat, luni, activitatea localului în care a avut loc nunta în urma căreia mai multe persoane s-au prezentat la spital, acuzând probleme digestive.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

Astfel, DSP Alba a interzis desfăşurarea oricărei activităţi de alimentaţie publică şi colectivă în sala de evenimente şi a interzis folosirea personalului care a preparat şi servit masa în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Totodată, 16 angajaţi care au preparat şi servit masa au fost convocaţi, marţi, de către inspectorii DSP, la laborator, în vederea recoltării unor probe pentru a se stabili dacă vreunul dintre ei este bolnav şi ar putea fi sursa toxiinfecţiei alimentare.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

Potrivit sursei citate, aceste măsuri au fost dispuse până la finalizarea anchetei şi primirea rezultatelor probelor de laborator recoltate pentru a nu exista alte incidente.

Unitatea de Primiri Urgenţă a Spitalului Judeţean Alba a fost plină, luni, de persoane care acuzau simptome de toxiinfecţie alimentară şi rude ale acestora. Oamenii susţin că au fost sâmbătă la o nuntă într-un local în Alba Iulia, iar ulterior au început să aibă greţuri şi vărsături şi alte manifestări digestive.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Alba, Alexandru Sinea, a declarat, luni, pentru News.ro, că în total ar fi vorba despre câteva zeci de persoane, zece dintre acestea fiind internate pentru a primi tratament medical.

“În acest caz, conform procedurilor, compartimentul de control efectuează verificarea condiţiilor igienico-sanitare precum şi recoltarea de probe din alimentele preparate, iar compartimentul de epidemiologie efectuează ancheta epidemiologică a pacienţilor internaţi în spital” a mai spus Sinea.