Lovitură dată de Poliția Deltei Dunării

492

Trei delfini şi aproape şaizeci de sturioni au fost eliberaţi în mediul natural în urma unei acţiuni a Poliţiei Deltei Dunării, fiind constatate două infracţiuni şi confiscată cantitatea de 350 de kilograme de peşte. Doi tineri din Tulcea, prinşi în flagrant în timp ce pescuiau fără licenţă pe canalul Sfântu Gheorghe, sunt cercetaţi de poliţişti.

Poliţiştii Serviciului de Poliţie Delta Dunării au făcut verificări şi controale pe Marea Neagră, în Delta Dunării şi în Complexul Lagunar Razim- Sinoe, pentru combaterea braconajului piscicol. Astfel, au fost constatate două infracţiuni privind pescuitul şi acvacultura, două persoane fiind depistate în flagrant delict.

Este vorba despre doi tineri din Tulcea, prinşi în flagrant în timp ce pescuiau fără licenţă sau fără permis pe canalul Sfântul Gheorghe. Aceştia au folosit pentru pescuit zece setci din fir textil, precum şi o ambarcaţiune cu motor.

”În momentul depistării în flagrant delict, asupra celor în cauză au fost descoperite 47 de kilograme de peşte proaspăt, din specia caras, cantitate care a fost confiscată şi predată unei unităţi de profil, în vederea valorificării. De asemenea, ambarcaţiunea şi motorul au fost ridicate în vederea confiscării”, precizează Poliţia Română.

AGRO-TV.RO, AUDIENȚĂ DE PATRU ORI MAI MARE DE LA ÎNCEPUTUL ACESTUI AN

De asemenea, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat patru amenzi – trei la O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, iar una la Legea nr. 82/1993 privind constituirea Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PRETURI

În cadrul acţiunii, au fost confiscate în total 350 de kilograme de peşte (şalău, crap, batcă, biban şi caras), 76 de setci din plasă tip monofilament, a căror lungime totală ajunge la 4.050 de metri, o ambarcaţiune, un motor şi un rezervor pentru motor de ambarcaţiune, valoarea totală a acestora fiind estimată la 12.000 de lei.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLA. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

De asemenea, au fost eliberaţi în mediu natural trei delfini şi 57 de sturioni, acţiunea derulându-se cu sprijinul reprezentanţilor Gărzii Naţionale de Mediu.