Negocieri la MADR: Câți bani vor primi în plus fermierii din sectorul bovin

3

În bugetul pe 2024 al Ministeruliui Agriculturii, au fost fost stabilite sume importante de bani, pentru a veni în sprijinul fermieriilor din sectorul bovin, a anunțat, marți, ministrul Florin Barbu după negocierile purtate la sediul MADR cu reprezentanții organizațiilor din acest sector.

Șeful MADR a precizat, de asemenea, că în dubla sa calitate de parlamentar și membru al guvernului, va face toate demersurile legislative și administrative pentru a veni în sprijinul crescătorilor de animale din sectorul bovin.

„Pe vaca de carne, așa cum și anul trecut am avut un sprijin pe cadrul Ucraina de 100 de euro pe cap de animal, și anul acesta (crescătorii din sectorul bovin – n.r.) vor beneficia de un sprijin (similar). Tot în modificarea Programului Național Strategic am identificat o sursă de finanțare, atât pentru sectorul bovin de carne cât și cel de lapte, pentru subvenționarea porumbului-siloz cu o subvenție directă de 360 de euro pentru o încărcătură de 3 animale pe hectar. Practic, a crescut cu 160 de euro subvenția la porumbul-siloz. Sunt foarte multe modificări legislative, dar așa cum am spus vom constitui aceste grupuri de lucru (cu reprezentanții fermierilor – n.r.). Mă bucur că sectorul bovin din România a ales să aibă dialog cu Ministerul Agriculturii, nu să meargă în stradă. Avem reglementări pe care trebuie să ni le asumăm, atât Ministerul Agriculturii, cât și alte instituții și alte ministere din Guvernul României, inclusiv Parlamentul României. Având calitatea de parlamentar, bineînțeles că voi depune toate inițiativele legislative de care sectorul bovin din România are nevoie. În momentul de față, cred că lucrurile au fost stabilite cu sectorul”, a declarat ministrul agriculturii, Florin Barbu susținută împreună cu reprezentanții mediului asociativ din sectorul bovin, după întânirea pe care a avut-o cu aceștia în contextul protestelor fermierilor din ultimele zile.

Citește și Organizațiile de fermieri, negocieri la MADR: Ministrul agriculturii iese cu banii la înaintare! (VIDEO)