MADR, fonduri europene de peste 250 de milioane de euro la final de an!

9

Finalul de an vine cu vești bune la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). În data de 13 decembrie 2022, nu mai puțin de 253,25 milioane euro, fonduri europene, au intrat în contul deschis de minister la Banca Națională a României.

„Suma reprezintă rambursarea de către Comisia Europeană (CE) a cheltuielilor aferente contribuției externe nerambursabile a Uniunii Europene la finanțarea PNDR 2014-2020, pentru cheltuielile efectuate de către Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR), în cursul trimestrului III al anului 2022”, se arată într-un comunicat al MADR remis joi redacției AgroTV.

Prin adăugarea acestei plăți la încasările din fonduri europene din perioada ianuarie–noiembrie anul curent, valoarea totală a sumelor intrate în agricultura României în cursul acestui an se ridică la 2,87 miliarde euro. Această sumă reprezintă contribuția UE la finanțarea PNDR 2014-2020 din Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (FEADR) și EURI, precum și cea corespunzătoare finanțării plăților directe și măsurilor de piață finanțate din Fondul European pentru Garantare Agricolă (FEGA).