Magazin de branzeturi locale, pe model francez

161
Magazin de branzeturi locale, pe model francez

Potrivit șefului Direcției pentru Agricultură, Nicolae Neamțiu, până la sfârțitul anului curent, primul magazin de brânzeturi locale care urmează modelul francez, va fi deschis la Sibiu, acesta fiind sprijinit de către Ministerul Agriculturii.

„Am vrut să fie ceva care să fie mai deosebit, mai elevat. (…) Sunt nişte proiecte ale Ministerului Agriculturii pe zone de producători, mi se pare că mai are Slatina pentru legume, mi se pare că mai are Tulcea pentru ce înseamnă peşte”, a spus Nicolae Neamţiu, într-o conferinţă de presă.

Alegerea orașului nu a fost întâmplătoare, ci a avut la bază notorietatea brânzei telemea, iar conform sursei citate, „nu mai există un asemenea magazin în ţară”.

Acesta urmează să fie amenajat în centrul municipiului unde producătorii se vor bucura de posibilitatea de a vinde brânzeturile fără să fie nevoiți să plătească chirie. În afara brânzeturilor, Direcția Agricolă pune la dispoziția cumpărătorilor și vinuri alese, precum vinul de Apold și salam de sibiu, cu toate că acesta nu este produs în judeșul de față.

Source