3 zile de manifestări la MADR – Mica Unire a producătorilor români

3

Fermierii și producătorii români se reunesc din nou în București, de data aceasta în curtea MADR.

În perioada 26 -28 ianuarie 2024, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale organizează, cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia, târgul de produse tradiționale românești „Mica Unire a producătorilor români”. În cadrul evenimentului organizat cu ocazia sărbătoririi Zilei Unirii Principatelor Române, expozanții vor oferi consumatorilor o varietate largă de produse tradiționale, se arată într-un comunicat al MADR remis, marți, redacției AgroTV.

„Această manifestare reprezintă o oportunitate de a prezenta frumusețea și diversitatea României, iar cu ocazia Zilei Principatelor Unite, invit toți bucureștenii să sărbătorească și să cumpere produse românești gustoase și sănătoase, preparate cu har și pricepere de cei peste 30 de producători locali care vor fi prezenți la târg. Astfel de evenimente ne oferă prilejul de a aprecia tradițiile și moștenirea transmise de-a lungul generațiilor, ce reflectă identitatea unică a fiecărei regiuni a țării noastre. Să cumpărăm cu dragoste, din România! La mulți ani, dragi români!”, a declarat ministrul agriculturii Florin Barbu.

Potrivit reprezentanților MADR, vizitatorii târgului vor putea achiziționa o gamă diversificată de produse agroalimentare din toate regiunile țării, precum: brânză, smântână, caşcaval, telemea, brânză de burduf, caş, cârnaţi de porc, slănină afumată, caltaboş, jumări, cârnaţi de casă, lebăr, tobă de casă, jambon afumat, muşchi afumat, cozonac, prăjituri, turtă dulce, tăieței de casă, conserve de fructe și legume, vinuri și băuturi spirtoase.

La „Mica Unire a producătorilor români” vor participa, alături membrii ai Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia, și producători reprezentativi din domeniul agroalimentar din alte zone ale țării, cu preponderență producători/procesatori care dețin atestate de produse înregistrate pe scheme de calitate naționale și sisteme de calitate europene.

Nu vor lipsi de la târg produse recunoscute pe scheme de calitate europene Indicație Geografică Protejată – IGP: Magiun de prune Topoloveni și Telemea de Sibiu. De asemenea, se vor regăsi produse procesate din fructe de aronia, dar și diferite sortimente de miere și produse ale stupului, care provin din sistemul agriculturii ecologice din România.

Din arealul zonei montane se vor găsi produse precum: dulcețuri, gemuri, sucuri, siropuri, zacuscă, tocană din legume, fructe deshidratate, iar din fermele vegetale vor fi aduse fructe, legume proaspete și diverse produse obținute din lavandă.

Evenimentul  „Mica Unire a producătorilor români” din curtea MADR va fi deschis din 26 până pe 28 ianuarie 2024, între orele 09.00-19.00, iar în ultima zi, 28 ianuarie 2024, programul va fi de la ora 09.00 până la ora 16.00.