Marcel Andrei (SNCOC): Peste 120 de autocare vor pleca spre mitingul oierilor, din București

449

Crescătorii de ovine din România, care au anunțat că vor protesta pe 15 decembrie,în fața Palatului Parlamentului, au revenit asupra cifrei de protestatari așteptați. Astfel, dacă în urmă cu câteva zile spuneau că se așteaptă ca 3.000 de oameni să le fie alături, azi numărul a crescut la 6.000, dar acesta ar putea fi mult mai mare, fiindcă și alte asociații din agricultură se declară solidare cu protestul.

“Numai de la Sibiu vor pleca spre București 8 autocare. Dintr-o singură comună vor veni două autocare…În final, mă aștept să ajungă în Capitală peste 120 de autocare, plus multe mașini mici. Îmi pare rău, dar sunt oieri care ar veni și ei la proteste, dar nu mai am cu ce să îi aduc. Oamenii sunt foarte supărați, vor să își spună oful”, a declarat pentru AGRO TV Marcel Andrei, liderul Sindicatului Național al Crescătorilor de Ovine și Caprine (SNCOC).

Oierii vor protesta față de prevederile noii legi a vânătorii, față de monopolul fixat prin actele care reglementează activitatea veterinarilor și față de întârzierile cu care li se virează subvențiile.

“Dacă nu ni se rezolvă problemele, vom reîncepe să protestăm în ianuarie. Nu vom scoate animalele în stradă, fiindcă nu ne batem joc de ele, dar vom scoate utilajele și vom bloca principalele artere de circulație, fiindcă și noi, crescătorii de animale avem utilaje și avem și pământ, chiar dacă aleșii țării nu cred asta”, a precizat Marcel Andrei.