Marcoser: Soluții inovatoare pentru tratarea eficientă a bolilor fungice în culturile horticole

2

În sezonul de vară, sectorul horticol ne furnizează o mare cantitate de hrană proaspătă, sănătoasă și de înaltă calitate. Cu toate acestea, pentru a beneficia de această abundență, trebuie să fim vigilenți în privința apariției bolilor și dăunătorilor care pot afecta calitatea și cantitatea recoltelor noastre. Recunoașterea simptomelor timpurii și aplicarea tratamentelor adecvate pentru prevenirea și tratarea bolilor sunt acțiuni esențiale pentru a obține o cultură calitativă.

Marcoser oferă soluții pentru controlul și combaterea bolilor din domeniul horticol iar în portofoliul lor de produse au diverse soluții adaptate mereu la problemele specifice culturilor. În plus, inginerii specializați în horticultură sunt aproape de fermieri mai mult ca oricând, oferindu-le sfaturile necesare pentru identificarea corectă a problemelor apărute și pentru aplicarea tratamentul adecvat.

După cum știm, majoritatea bolilor sunt cauzate de acțiunea fungilor, așa că ne vom concentra pe una din cele mai cunoscute și frecvente boli fungice care apare în perioada de vară, Făinarea. Pentru a preveni și controla astfel de boală, este necesară aplicarea unor bune practici și a tratamentelor cu fungicide eficiente.

Având în vedere impactul pe care bolile fungice îl au asupra dezvoltării sănătoase a plantelor, și, mai presus de toate, asupra productivității acestora, menționăm produsul Heliosulf, pe care Marcoser îl recomandă pentru tratamentele aplicate în culturile de legume, viță de vie și pomi fructiferi. În continuare, vom prezenta modul în care acest produs acționează în funcție de tipul de cultură.

Fungicidul are eficiență dovedită, având efecte benefice în prevenirea apariției acestei boli fungice, în controlul bolii instalate și în protejarea culturilor sănătoase împotriva infecției.

Totuși, trebuie menționat că pe lângă legume, și culturile de viță de vie și pomi fructiferi sunt vulnerabile, iar boala poate cauza daune semnificative în aceste culturi.

Heliosulf, un fungicid biologic, este considerat cel mai eficient în combaterea fainării. Un aspect extrem de important în utilizarea tratamentelor chimice este omologarea produsului pentru cultura specifică. În cazul culturilor de legume și de viță de vie, recomandăm în mod categoric utilizarea produsului Heliosulf. Acest fungicid biologic pe bază de sulf acționează prin contact, inhibând dezvoltarea ciupercilor și fiind foarte eficient în controlul făinării.

Având o formulă lichidă, Heliosulf prezintă următoarele avantaje:

· Are o acțiune eficientă și persistentă.

· Este rezistent în caz de ploaie.

· Este ușor de utilizat.

· Se aplică în cantități mici, facilitând manipularea.

· Facilitează pregătirea suspensiei și îmbunătățește calitatea amestecurilor.

· Are o acoperire excelentă. Aceasta, împreună cu măsurile anti-derivă și utilizarea unei doze mici a produsului, îl fac ideal pentru tratamente cu volume reduse de apă.

· Se integrează în strategiile de limitare a rezistenței la substanțele active antifungice.

În concluzie, aplicarea măsurilor preventive și tratamentelor adecvate va asigura o calitate și o cantitate însemnată a recoltelor, iar Heliosulf se dovedește a fi alegerea ideală pentru protejarea culturilor de legume și viță de vie împotriva fainării.

Marcoser și produsele lor specializate în horticultură sunt partenerul ideal al fermierilor, oferindu-le sfaturi și soluții adaptate pentru a obține o cultură de succes.