Maria Grapini cere solutii pentru ca produsele agroalimentare sa-si gaseasca cumparatori dupa ce au primit embargo in Rusia

529

Eurodeputatul Maria Grapini a declarat vineri, la Timișoara, că i-a solicitat comisarului pe comerț al UE, Cecilia Malmstrom, să găsească piețe alternative de desfacere pentru produsele agroalimentare, în locul celei rusești, pierdute prin embargo.

”La solicitarea mediului de afaceri din toate țările, nu doar de la noi, i-am spus comisarului pe vecinătate și comerț că suntem de acord cu sancțiunea împotriva Rusiei, dar să găsească o altă piață pentru ca produsele agricole care mergeau pe piața rusească să aibă acum o altă piață’‘, a declarat Maria Grapini, într-o conferință de presă.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLA. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

Ea a subliniat că dacă există politica agricolă comună, atunci UE are obligația ca, în momentul în care închide o nișă, dintr-un motiv obiectiv, să deschidă o altă piață.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PRETURI

”Acum, comisarul pe comerț are această sarcină — pe care au cerut-o și alții, și polonezii — și trebuie să facă acest lucru. Noi, România, nu putem face nimic altceva”, a explicat Grapini.

Totodată, eurodeputata a reiterat lipsa de control a mărfurilor intrate pe piața europeană din spațiul non-UE, care a cauzat pierderi producătorilor europeni și implicit și celor români.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

”Am cerut săptămâna trecută comisarului (pe comerț, n.r.) să creeze un buget pentru a promova produse europene pe piețe terțe pentru că piața noastră internă a UE este suprasaturată, vin foarte ușor produse de pe alte piețe, mai puțin supravegheate și
există acest dezechilibru”, a punctat Grapini.