Marius Saizu, corespondentul stirilor FOCUS de la Prima TV a fost singurul jurnalist roman prezent la conferinta de presa a presedintelui Volodimir Zelenski la implinirea a doi ani de la inceputul razboiului

1

Transnistria va cere anexarea la Federația Rusă, consideră președintele ucrainean, Volodimir Zelenski. Liderul de la Kiev a dat acel răspuns la întrebarea adresată de corespondentul Prima TV, Saizu Nichi-Marius, prezent la conferința de presă din capitala Ucrainei. Zelenski a mai spus că țara sa depinde de ajutorul militar din Occident și este încrezător că se va aproba în Congresul Statelor Unite.

Marius Saizu a vrut sa afle de la presedintele tarii vecine care va fi reactia Ucrainei daca Transnistria isi va dori uniunea cu Rusia, daca va sprijini Moldova militar. Raspunsul presedintelui Ucrainei a fost unul diplomat: “În primul rând, suntem în război. Suntem în război cu Federația Rusă, în al doilea rând. În al treilea rând, Moldova nu ne-a abordat cu astfel de solicitări. Și în al patrulea rând, nu sunt sigur că săptămâna viitoare transnistrienii, sau oricine se va reuni acolo, vor regurge la acest pas. Nu sunt sigur de acest lucru din informațiile pe care le am.”

video
play-sharp-fill