Meteo – Cum se anunță vremea în următoarele 4 săptămâni

4

Administrația Națională de Meteorologie a publicat vineri estimările privind temperatura aerului și cantitățile de precipitații pentru următoarele patru săptămâni.

Astfel, pentru săptămâna 13-20 noiembrie, meteorologii estimează că valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, posibil ușor mai coborâte în zonele montane, dar și ușor mai ridicate în extremitatea de sud a țării. Regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile intracarpatice.

În săptămâna 20-27 noiembrie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, iar cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

În schimb, potrivit meteorologilor, în săptămâna 27 noiembrie-4 decembrie, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă la nivelul întregii țări.

Și în săptămâna 4-11 decembrie mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această perioadă pe întreg teritoriul României, însă cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2003-2022.

ANM precizează că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.