Prognoza meteo pe 4 săptămâni – Cum stăm cu ploile în octombrie

1

Vremea în luna octombrie ar putea să nu fie chiar pe placul fermierilor, conform estimărilor meteo pe 4 săptămâni emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Astfel, în săptămâna 25 septembrie-2 octombrie, meteorologii estimează că valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice, nordice și centrale.

Și în săptămâna 2-9 octombrie temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, iar regimul pluviometric va fi în general deficitar în majoritatea regiunilor.

Pentru săptămâna 9-16 octombrie, meteorologii estimează că mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei perioade în toate regiunile, dar mai ales în sudul și estul țării. Regimul pluviometric va fi deficitar în vestul, nordul și centrul teritoriului, în timp ce în rest cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă.

În săptămâna 16-23 octombrie, temperatura medie a aerului va avea, de asemenea, valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile. În schimb, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval în toată țara, se mai arată în prognoza meteo pe 4 săptămâni publicată de ANM.