Meteo: Ploi, ninsori și intensificări ale vântului

6

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis luni o informare de precipitații moderate cantitativ, ninsori la munte, intensificări ale vântului, valabilă în intervalul 9 ianuarie, ora 18.00 – 11 ianuarie, ora 18.00.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat aria ploilor se va extinde treptat dinspre regiunile vestice și va cuprinde toată țara. În jumătatea sudică se vor acumula cantități de apă ce vor depăși pe arii restrânse 20-25 l/mp și, izolat, 40 l/mp. În zonele de munte, vor fi precipitații mixte, iar la altitudini de peste 1600 m vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură.

Meteorologii estimează că, temporar, vântul va avea intensificări pe tot parcursul intervalului în majoritatea zonelor, cu viteze în general de 45-55 km/h. În zona montană înaltă rafalele vor fi de 60-80 km/h, cu viteze mai mari, de peste 90 km/h, în noaptea de luni spre marți (09/10 ianuarie), în Carpații Meridionali, viscolind ninsoarea și determinând reducerea vizibilității.