Meteo: Ploile nu contenesc! Avertizări Cod galben și Cod portocaliu în 27 de județe

3

N-am scăpat de ploi! Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis duminică noi avertizări Cod galben și Cod portocaliu de ploi torențiale și vijelii, valabile în 27 de județe și în municipiul București (vezi harta).

În intervalul 18 iunie, ora 10:00 – 19 iunie, ora 10:00, este în vigoare o avertizare meteo Cod galben de instabilitate atmosferică, în Moldova, Muntenia, jumătatea de est a Transilvaniei și sudul Dobrogei, precum și în Carpații Orientali și Meridionali, unde vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și, izolat, de peste 30-40 l/mp.

Sursa: ANM

De asemenea, meteorologii au emis o avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată valabilă în intervalul 18 iunie, ora 14:00 – 18 iunie, ora 23:00, conform căreia, în zona Carpaților Orientali, în estul Carpaților Meridionali și în județele Buzău, Ialomița și Călărași vor fi ploi torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, pe arii restrânse, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 30-40 l/mp și, izolat, de peste 50-60 l/mp.

Meteorologii precizează că vremea se va menține instabilă și în zilele următoare.