Ministerul Apelor și Pădurilor a depășit ținta națională de împădurire pentru 2017

539

Conform centralizării privind activitățile de plantare în campania de primăvară, ținta de împădurire de 5.000 de hectare în anul 2017, asumată prin Programul de Guvernare, a fost deja depășită.

Astfel, în campania de primăvară s-au plantat 5.582 hectare, atât pe suprafețele de pădure aflate în proprietatea statului și administrate de Regia Națională a Pădurilor Romsilva, cât și pe suprafețele aflate în proprietate privată.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

„Am cerut celor implicați să utilizeze toate resursele de care dispun, astfel încât șă împădurim suprafețe cât mai mari. Așa am ajuns să realizăm, doar în campania de primăvară, 105% din ținta pe întreg anul 2017. Refacerea pădurilor României este o prioritate pentru Guvern, așa că am continuat lucrările de împădurire și în afara perioadelor clasice de plantare, acolo unde temperaturile au permis acest lucru. Îmi doresc să avem cel puțin același randament și în campania de toamnă, tocmai de aceea începem planificarea încă de acum”, a declarat doamna Adriana Petcu, Ministrul Apelor și Pădurilor.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

Celor 5.582 de hectare pe care s-au executat plantări li se adaugă suprafețele regenerate prin activități de completări curente (2.925 hectare), de refacere a suprafețelor afectate de calamități (217 hectare) și de regenerări naturale (8.101 hectare). În total, în campania de primăvară au fost regenerate 16.825 de hectare de pădure.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017