Ministrul Agriculturii grăbește aplicarea PNDR 2014-2020

567
Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, a anunțat calendarul măsurilor PNDR pentru prima parte a acestui an.
În funcție de proiectele pe care le au, posibilii beneficiari ai fondurilor europene pot începe să depună proiectele la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. ”Începând din luna februarie vom lansa primele măsuri. În luna februarie vom lansa submăsura 1.1 ”Sprijin pentru formare profesională, precum și a acțiunilor pentru dobândirea de cunoștințe”. Apoi vor urma măsurile programate a fi lansate pentru luna martie: măsura de ”Consiliere în implementarea planului de afaceri”, măsura 4.2 ”Schema de minimis”, submăsura 4.1 ”Investiții în exploatațiile agricole”, 4.1 a ”Investiții în exploatații pomicole”, 4.2 ” Sprijin pentru investiții în prelucrarea/ comercializarea și/ sau dezvoltarea de produse agricole”, 4.2 a ” Investiții în procesarea/ marketingul produselor din sectorul pomicol”, 4.3 ”Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole și silvice”, 6.1 ” Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”. Pentru luna aprilie-mai vom lansa submăsura 7.2 ” Investiţii în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică, iar în iulie va fi lansată submăsura 6.5 ” Schema pentru micii fermieri”, a anunțat ministrul Agriculturii.
Achim Irimescu a precizat că s-au primit la minister circa 1.700 de propuneri din partea fermierilor, specialiștilor și altor întreprinzători interesați pentru simplificarea operațiunilor birocratice legate de finanțarea investițiilor din mediul rural. Este vorba, în principal, de simplificarea procedurilor de plată și a celor pentru accesarea fondurilor europene, operațiune ce s-ar putea realiza în maximum 2 luni. (Sursa: Vrancea24.ro)