Ministrul Agriculturii, ridiculizat de un simplu fermier

489

Cristian Lungu a explicat în studioul emisiunii “Agricultura la raport”, de la Agro TV, unde greșește Achim Irimescu.

Agricultura romaneasa stă pe un butoi cu pulbere din cauza faptului că nu s-au plătit subvențiile în sectorul zootehnic. Deja mai mulți fermieri se află în greva foamei în fața Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, iar numărul lor ar putea crește începând de miercuri.
Cristian Lungu, unul dintre cei mai cunoscuti agricultori de la noi din țara, se număra printre cei nemulțumiți și arată cu degetul către ministrul Achim Irimescu, căruia îi reproșează că i-a mințit pe agricultori. “Irimescu nu are nici o treabă cu gândirea economică. A zis că e bine ca fermierii, crescătorii de animale, să dețină și suprafețe de cereale, culturile mari, ca să produc hrană pentru animale. E greșit. Cultura mare produce profit. Nimeni nu își permite să nu mai vândă cereale ca să le folosească în alimentația animalelor, iar apoi să vândă laptele sub prețul de productie”, a explicat Lungu.
Acesta a precizat că zootehnistii vor avea în continuare probleme nu doar din cauza birocratiei din cadru MADR și APIA, ci și pentru că seceta s-a instalat în toată țara. “Culturile de lucernă sunt arse, iar porumbul este terminat”.

 

Cristian Lungu îi reproșează lui Achim Irimescu faptul că i-a mințit pe zootehniști. “Faptul că ne amâna de la săptămâna la altă se întâmplă din noiembrie anul trecut. De fiecare data noi am cerut să ni se arate care sunt vinovații. Nu au spus nimic. Acum fac și eu un apel ca cei patru actori din drama asta națională – Ministerul Agriculturii, firma care produce softurile, APIA și Ministerul de Finanțe – să iasă și să ne spună pe față cine este vinovat. A merge la infinit cu amânările astea nu mi se pare corect. Săptămâna trecută au fost colegii mei la o discuție la minister și li s-a spus că se plătesc subvențiile după 15 august. Așa ceva este imposibil. Achim Irimescu a zis că de data asta nu ne mai minte. Dacă spune așa, înseamnă că a recunoscut că până acum ne-a mintit”.