Home Stiri agricole Ministrul Agriculturii vrea ca instituțiile cu profil agricol din România să colaboreze...

Ministrul Agriculturii vrea ca instituțiile cu profil agricol din România să colaboreze cu cele din Olanda

769 views

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, s-a întâlnit la sediul MADR cu E.S. Stella Ronner-Grubacic, Ambasadoarea Olandei în România. Vizita ambasadoarei are loc în contextul în care în perioada ianuarie – iunie 2016 Olanda va deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

În cadrul întâlnirii, ambasadoarea a amintit că România şi Olanda desfăşoară programe de cooperare în domeniul agricol – mai exact în sectorul fructelor, lactatelor şi al construcţiei de sere.

Ministrul Achim Irimescu a subliniat că un subiect important îl constituie transferul de cunoştinţe între fermierii olandezi către cei români. În acest sens, pentru a forma o baza solidă pentru agricultura din România, cele două ţări îşi doresc o colaborare între instituţiile de învăţământ de profil agricol. Fermierii olandezi au o abordare integrată asupra agriculturii, „de la fermă la furculiţă”, iar un astfel de sistem integrat ar fi potrivit pentru România, care poate beneficia de know-how în acest domeniu.

Printre temele ce au fost abordate de către cei doi oficiali s-au numărat subiecte ce privesc sectorul zootehnic, promovarea conceptului de organizare a agricultorilor, implementarea Politicii Agricole Comune, cercetarea şi sistemul educaţional din domeniul agricol.