Ministrul Agriculturii vrea ca instituțiile cu profil agricol din România să colaboreze cu cele din Olanda

459

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, s-a întâlnit la sediul MADR cu E.S. Stella Ronner-Grubacic, Ambasadoarea Olandei în România. Vizita ambasadoarei are loc în contextul în care în perioada ianuarie – iunie 2016 Olanda va deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

În cadrul întâlnirii, ambasadoarea a amintit că România şi Olanda desfăşoară programe de cooperare în domeniul agricol – mai exact în sectorul fructelor, lactatelor şi al construcţiei de sere.

Ministrul Achim Irimescu a subliniat că un subiect important îl constituie transferul de cunoştinţe între fermierii olandezi către cei români. În acest sens, pentru a forma o baza solidă pentru agricultura din România, cele două ţări îşi doresc o colaborare între instituţiile de învăţământ de profil agricol. Fermierii olandezi au o abordare integrată asupra agriculturii, „de la fermă la furculiţă”, iar un astfel de sistem integrat ar fi potrivit pentru România, care poate beneficia de know-how în acest domeniu.

Printre temele ce au fost abordate de către cei doi oficiali s-au numărat subiecte ce privesc sectorul zootehnic, promovarea conceptului de organizare a agricultorilor, implementarea Politicii Agricole Comune, cercetarea şi sistemul educaţional din domeniul agricol.