Ministrul Petre Daea se comporta ca un adevarat fermier. Nu are sambata, nu tine cont de duminica

499

Ministrul Petre DAEA s-a deplasat în judeţele Vrancea, Iaşi şi Buzău în perioada 4-5 martie 2017.

În perioada 4-5 martie a.c., Petre DAEA, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, s-a deplasat în județele Buzău, Vrancea şi Iaşi.

Astfel, sâmbătă, 4 martie, ministrul Petre Daea a participat la Festivalul Naţional al Apicultorilor, ediţia a II-a, organizat de Asociaţia Apicultorilor Profesionişti „Albina Râmniceană”, la Râmnicu Sărat (jud. Buzău). În cadrul acestuia, apicultori din toată țara și-au expus produsele precum și echipamente și utilaje specifice şi au avut o dezbatere în prezenţa ministrului şi a autorităţilor locale.

Petre Daea a ascultat problemele ridicate de apicultori şi a afirmat că în perioada următoare va fi elaborat un cod de conduită pentru apicultori și agricultori, prin care aceştia să îşi însușească partea lor de tehnologie şi să îşi asume responsabilitatea. În acest fel, se va crea o legătură între fermieri si apicultori, ceea ce ar însemna că atunci când se realizează tratamente la plante, să se facă numai cu o informare prealabilă corectă și eficientă, pentru a se evita evenimente nedorite.

Totodată, ministrul a avut întâlniri de lucru cu reprezentanții structurilor subordonate ale MADR (APIA, AFIR, direcțiile agricole ș.a.), în vederea verificării modului în care aceștia sunt organizați și pregătiți pentru a primi cererile de plată pentru anul 2017, dar şi pentru a înregistra cererile producătorilor agricoli și fermierilor interesați.

În controalele pe care le-a făcut la centrele locale din Mihăiești, Râmnicu Sărat și Vrancea, ministrul a urmărit modul în care experţii MADR îşi desfăşoară activitatea, punând accent pe măsurile de sprijin acordate pentru agricultori, iar pe programul de sprijin pentru cultivatorii de legume în spaţii protejate, în mod deosebit.

De asemenea, în Târgu Frumos (jud. Iaşi) ministrul a fost impresionat în special de felul în care sunt organizați legumicultorii, iar în comuna Fitioneşti (jud. Vrancea), de faptul că tinerii au venit în țară cu schelete metalice modulare din Italia pentru a realiza spații protejate la ei acasă.