Home Stiri Mobilizare și la Iași- piețele se mută în spațiul public

Mobilizare și la Iași- piețele se mută în spațiul public

58 views
Mobilizare și la Iași- piețele se mută în spațiul public

La Iași, astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a hotărât dispunerea unor măsuri privind activitatea piețelor agroalimentare de pe teritoriul județului Iași, pentru asigurarea accesului producătorilor agricoli autohtoni.

În toate piețele agroalimentare, aflate în spațiu închis, se vor rabata pereții sau geamurile în vederea reducerii infecțiilor cu noul coronavirus, cu respectarea normelor de protecție sanitară. 

În cazul în care nu pot fi îndeplinite condițiile impuse la art. 1, alin. 1 din prezenta hotărâre, mesele vor fi alocate producătorilor agricoli în spațiile publice, pe aleile sau pe străzile din proximitatea piețelor, cu restricționarea accesul auto în spațiile respective.

În cazul în care nu pot fi îndeplinite condițiile impuse și precizate se vor organiza piețe agroalimentare în aer liber pe alte amplasamente, cu anunțarea în prealabil a producătorilor agricoli autohtoni și a cumpărătorilor. 

Măsurile stabilite prin prezenta hotărâre se aplică pe întreaga perioadă a stării de alertă pe teritoriul României. 

Comitetele Locale pentru Situații de Urgență au obligația informării producătorilor agricoli autohtoni care desfășoară activitățile menționate în prezenta hotărâre, despre măsurile adoptate.