Mocanita din Maramures va avea program special de Paste

492

Trenul Mocănița, destinat transportului turistic pe defileul Văii Vaserului din Munții Maramureșului, va avea un program special de sărbătorile pascale.

“Am decis să deschidem sezonul de vară pentru trenul Mocănița în Sâmbăta Mare, datorită solicitărilor venite din partea turiștilor români care au ales să petreacă mini-vacanța de Paște în Maramureș. Vom avea, începând de sâmbătă până marți, câte o cursă pe zi până la stația Făină și revenire la destinație spre seară. Sperăm să avem parte de timp frumos, deși de câteva zile, vremea pe munte e destul de schimbătoare, aerul rece și sporadic și mai avem parte și de ploi. Indiferent de starea vremii, trenul Mocănița va oferi o plimbare relaxantă și odihnitoare turiștilor care au făcut atâția kilometri pentru a ajunge până aici”, a spus Daniel Andreica.

Potrivit reprezentanților Oficiului Județean de Turism, majoritatea turiștilor români și străini care vizitează Maramureșul, indiferent de sezon, își rezervă o zi din vacanță pentru o excursie de o zi cu trenul Mocănița. Anual, peste 40.000 de turiști care ajung în județ întreprind o călătorie cu trenul pe defileul Văii Vaserului.

Cei mai mulți dintre turiștii români care și-au rezervat locuri pentru o călătorie cu Mocănița în perioada 15 — 18 aprilie, petrec sărbătorile de Paște în pensiunile rurale din județ.