MODELUL ISRAELIAN DE INOVATIE IN IRIGATII POATE FI APLICAT FARA PROBLEME SI LA NOI

465

Secretarul de stat Daniel Botănoiu a participat la seminarul “Israel, mai mult decât inovaţie în irigaţii”, desfășurat pe 9 august, la Iași.

“Am răspuns pozitiv invitației E.S. doamnei Tamar Samash, ambasadorul Israelului în România, la evenimentul “Israel – Mai mult decât inovație în irigații”, organizat azi în municipiul Iași. Pot spune că sunt lucruri interesante și avem ce învăța de la modelul israelian privind tehnologiile acestora de irigații în terenul argicol. Aceste modalități pot fi aplicate fără probleme și la noi in țară având in vedere programele Naționale, experiența fermierilor noștri, dinamica sectorului agricol românesc”, a afirmat secretarul de stat.

La eveniment au participat Excelenta sa, doamna Ambasador a statului Israel, Tamar Samash, șeful departamentului economic și de comerț al ambasadei statului Israel, dl. Matan Șafran, președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, primarul Iașului, dl. Mihai Chirica, senatorii Vasile Popa și Lucian Trufin, fermieri din cultura mare, legumicultura, pomicultura, responsabili județeni cu agricultura, reprezentanții companiilor de echipamente de irigat Naandanjain, Netafim,Rivulis, reprezentanți ai mass-media. Evenimentul are la baza modalitatea de a utiliza informatica in agricultura, modalitatea de a utiliza cât mai eficient apa și mai ales modalitatea de a administra corect zona și afacerea.