Moş Crăciun face Pui în judeţul Hunedoara

604

Elevii din comuna Pui vor avea parte de vizita lui Moş Crăciun înainte de intrarea în vacanţă.

 

Sărbătorile vin cu veşti minunate pentru locuitorii comunei Pui, din judeţul Hunedoara. Administraţia publică locala a anuntat că anul acesta Moş Crăciun va ajunge la toţi cei 450 de copii care învaţă la şcolile din localitate. În plus, la 21 decembrie, va avea loc un concert de colinde chiar în centrul comunei.

„Cel mai probabil, voi merge prin şcoli, pentru a le duce aceste pachete celor mici. Anual, le oferim astfel de daruri, atât cât putem. Nu suntem noi nici cei mai bogaţi, dar nici cei mai săraci, încât să nu facem acest lucru. Sărbătoarea Crăciunului este unică, atât pentru cei trecuţi de vârsta copilăriei, cât mai ales pentru cei mici, aşa că am făcut tot posibilul ca în ultimii 16 ani să nu renunţăm la bucuria pe care le-am adus-o în suflete, cu fiecare dar oferit. Acum, 450 de copii vor primi daruri de la Moşul. În plus, în 21 decembrie, la căminul cultural din satul centru vom organiza şi un concert de colinzi, al cărui invitat principal este îndrăgitul interpret de folclor, preotul Cristian Pomohaci. Vor colinda corul bisericii, copii din zonă şi localnici, precum şi alţi invitaţi, care vor aduce în faţa publicului colinde vechi. De Revelion, ne vom întâlni din nou, de data aceasta la un pahar de vin fiert, o felie de cozonac şi un frumos foc de artificii, pentru a sărbători aşa cum se cuvine, trecerea dintre ani. Deci, îi aşteptăm atât la primărie, cu colindul pe consătenii noştri, cât mai cu seamă la aceste acţiuni pregătite special pentru întreaga noastră comunitate”, a declarat primarul Victor Stoica pentru publicatia Mesagerul Hunedorean.

In comuna Pui există aproape 12.000 de hectare de teren agricol, dintre care mai bine de 80% reprezintă păşuni şi fâneţe. Fiind vorba despre o aşezare situată la poalele munţilor, localnicii sunt foarte activi în zootehnie. Aceştia cresc aproximativ 12.000 de ovine, 2.000 de bovine şi peste 15.000 de păsări.