Motorina va fi mai ieftină de la 1 ianuarie 2017

546

Prețul la pompă va fi mai mic cu 40 de bani datorită reducerii TVA și a eliminării supraaccizei.  

În vreme ce Agricola Bacău a anunțat prețuri mai mari la alimente, benzinării vin cu vești bune pentru agricultori. Începând de la 1 ianuarie 2017, prețurile la pompă vor fi mai mici decât până acum. Această situație va fi posibilă datorită faptului că TVA se va reduce de la 20 la 19% și va fi eliminată și supraacciza.

Scăderea TVA și eliminarea supraaccizei ar reduce prețul unui litru de motorină cu 41 bani, la 4,58 lei, echivalent cu 1,011 euro. Noul preț ar plasa România pe locul al treilea în topul celor mai mici prețuri ale motorinei din Uniunea Europeană, după Bulgaria (0,997 euro) și Polonia (1,004 euro).

La o scădere a preţului de 40 de bani pe litru, șoferii de camioane din România vor alimenta mai mult din ţară, ceea ce va duce la creșterea vânzărilor de carburanți, asigură Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR).

”In prezent, mulți transportatori preferă să alimenteze din Ungaria și Austria. Dacă scade preţul cu 40 de bani, mulţi vor prefera să cumpere carburanți de la staţiile din România, ceea ce va duce la creşterea vânzărilor”, a declarat pentru News.ro președintele COTAR, Vasile Ştefănescu.