MUSTUL, UN AJUTOR IMPOTRIVA BOLILOR

290

Sfârșitul lunii septembrie și începutul lunii octombrie este  cea mai potrivită perioadă pentru a bea must.  Aceasta băutură  dulce și de nerefuzat, uneori puțin înțepătoare şi cu o savoare unică se obține din struguri zdrobiți iar zeama se transformă ulterior în vin. Până “fierbe”, sucul obţinut este extrem de bogat în vitamine, minerale, polifenoli, vitamina C şi alte substanţe importante pentru organism. Tot aceasta bautură din suc de struguri ne ajută la eliminarea toxinelor din organism, îmbunătățind drenarea limfatică și eliminare mai rapid  toxinele.

Mustul are un efect extrem de revigorant, ajutând la detoxifierea organismului şi la stimularea imunităţii, devenind şi armă eficientă  împotriva cancerului datorită conţinutului mare în antioxidanţi. Este, deci, recomandat persoanelor bolnave de cancer, dar şi celor predispuse la această cumplită afecţiune deoarece mustul conţine resveratrol, un antioxidant-minune din pieliţa strugurilor, ce previne şi combate cancerul. Medicii recomandă să preparați mustul  din struguri zdrobiţi în blender, cu tot cu coajă, după ce au fost curăţaţi de seminţe. După prepararea licorii minune, se consumă imediat şi nu se fierbe deoarece riscăm să pierdem toate vitaminele şi mineralele esenţiale.

O cură de must făcută toamna aduce numai beneficii organismului. Mustul are grijă de inimă, scade hipertensiunea arterială şi diminuează riscul accidentelor vasculare.
Așadar, mustul are foarte multe beneficii pentru sănătate, dar și câteva aspecte de care trebuie ținut cont. De exemplu, nu beți must dacă vă balonați ușor, deoarece această băutură  are un potențial ridicat de fermentație alcoolică iar dacă suferiți de diabet, trebuie să vă informez că mustul fiind abundent în zaharuri poate fi problematic.

Așadar, dacă bem must, există o regulă de aud pe care trebuie să respectași o regulă de aur și anume  să consumați băutura  doar pe stomacul gol. Acesta este singurul mod în care potențialul de fermentație a acestuia scade.