Nemții încep războiul! Nu mai vor cârnați din soia și nici pateu vegetal

558

Ministrul german al agriculturii vrea ca produsele din înlocuitori să nu mai aibă denumiri carnivore.

Convinse tot mai mult că populația trebuie să consume alimente cât mai sănătoase, autoritățile de la Berlin intenționează să ia câteva măsuri în acest sens. Astfel, “carnatul curry vegan”, o versiune fără carne a unui produs condimentat din porc, apărută în perioada de lipsuri de după Al Doilea Război Mondial și considerat o delicatesă în Berlin, însă aproape necunoscut în afară Germaniei, este considerat foarte nociv.

“Aceste denumiri sunt total neclare și derutează consumatorii. Aș vrea să fie interzise pentru a exista o etichetare clară pentru consumatori. Nu vreau să pretindem că aceste pseudo produse din carne sunt produse din carne”, a spus Christian Schmidt pentru ziarul german Bild.

Oficialul german a cerut Comisiei Europene să intervină, intenția sa fiind aceea ca regula să fie respectată și în cazul lactatelor. Christian Schmidt este de părere că elevii din școlile germane trebuie să primească din nou carne de porc în meniu, chiar dacă numărul musulmanilor din Germania este tot mai mare.