“Nivelul salarial în cercetare este foarte scăzut”

791

Valeriu Tabara si Victor Lacatus semnaleaza faptul ca oamenii din cercetare sunt foarte prost platiti.

“Un proaspat absolvent castiga 300 de euro, dar nu poate ajunge la mai mult de 800 de euro atunci cand va avea experienta. I se cere totusi sa cunoasca o limba straina, sa fie responsabil, sa fie competent, i se cer foarte multe si i se plateste foarte putin. Nivelul salarial in cercetare este foarte scazut, in comparatie cu Uniunea Europeana”, a declarat Victor Lacatus, membru titular ASAS.

Pe aceeasi pozitie s-a situat si Valeriu Tabara. “Salariile sunt foarte mici si nimeni nu face nimic pentru mediul academic. Nu sunt interesati de munca noastra. Eu am soiuri omologate in lista europeana. Soiul de canepa Silvana este soi etalon pentru Uniunea Europeana”, care a fost completat de Lăcătuş.

“Nimeni nu mai vrea sa lucreze in cercetare din cauza salariilor mici. Am ajuns sa lucram tot cu oameni aflati la pensie. O alta problema grea se refera la situatia dotarilor din cercetare. Nu avem personal, nu avem dotari, nu avem bani. Cu bani rezolvi dotarile, dar nu rezolvi personalul daca nu atragi tinerii”, a opinat Lacatus.