Nou sistem de certificare electronică al UE pentru importurile de produse ecologice

519

Incepand de miercuri, 19 aprilie 2017, devine aplicabil un nou sistem de certificare electronica, menit sa imbunatateasca monitorizarea importurilor de produse ecologice, care face din UE un lider mondial in domeniul trasabilitatii si al colectarii de date fiabile privind comertul cu aceste produse.

Executivul comunitar sustine ca acest sistem de e-certificare “va contribui la consolidarea dispozitiilor privind siguranta produselor alimentare si la reducerea fraudelor potentiale”.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLA. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

Sistemul va reduce, de asemenea, sarcina administrativa a operatorilor si autoritatilor si va furniza date statistice mult mai cuprinzatoare cu privire la importurile de produse ecologice.

Atat certificarea pe suport de hartie, cat si e-certificarea vor fi utilizate pe durata unei perioade de tranzitie de 6 luni. Incepand din 19 octombrie 2017, importurile de produse ecologice vor fi acoperite doar prin e-certificare.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PRETURI

“Angajamentul nostru fata de o certificare si fata de masuri de inspectie stringente constituie o componenta importanta a standardelor de siguranta a produselor alimentare ale UE. Aceste standarde inalte ne-au permis sa devenim cei mai buni furnizori de produse alimentare din lume, insa trebuie sa depunem eforturi continue pentru a gasi modalitati noi si superioare de a obtine rezultate si mai bune. Aceste noi reguli vor imbunatati trasabilitatea produselor ecologice, care reprezinta o importanta piata in crestere”, a afirmat comisarul UE pentru agricultura si dezvoltare rurala, Phil Hogan.

In practica, modificarile vor necesita adaugarea acestor certificate de import la Sistemul de control al comertului si de expertiza (TRACES) – sistemul electronic existent al UE pentru urmarirea deplasarii produselor alimentare pe teritoriul UE.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

Accesibil 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana, sistemul TRACES a aratat ca faciliteaza comertul permitand partenerilor comerciali si autoritatilor competente sa obtina cu usurinta informatii privind deplasarea transporturilor lor de produse si accelerand procedurile administrative. El s-a dovedit, de asemenea, a fi un instrument nepretuit pentru facilitarea reactiilor rapide la amenintarile privind sanatatea prin urmarirea deplasarilor transporturilor de produse si facilitarea gestionarii riscurilor prezentate de transporturile respinse.