Noua finanțare de 200.000 EURO pentru tinerii fermieri – Când se depun cererile

7

Mult așteptata intervenție DR-12, una dintre noutățile aduse de Planul Național Strategic 2023-2027, va fi lansată anul acesta! Prin intermediul acesteia, tinerii fermieri instalați vor putea beneficia de o finanțate de 200.000 euro/fermă, cu o intensitate de 80%.

La ultima întâlnire avută de ministrul agriculturii cu reprezentanții Uniunii Salvăm Țăranul Român, se pare că s-a discutat posibilitatea lansării liniei de finanțare DR-12 în luna noiembrie a acestui an. Bugetul total al intervenției va fi de 169.589.647 euro.

Pentru a putea beneficia de această finanțare, tinerii fermieri trebuie să fi încheiat proiectul de instalare (submăsura 6.1 din PNDR 2014-2020), adică să fi implementat planul de afaceri și să fi primit și tranșa a doua de bani.

Important de menționat este faptul că de această finanțare vor putea beneficia și fermierii trecuți de vârsta de 45 de ani, dar care sunt recent instalați, adică nu au mai mult de 5 ani de la instalarea ce șefi de exploatație. În cazul acestora, intensitatea sprijinului va fi de doar 65%.

Momentan nu există un ghid al solicitantului pentru intervenția DR-12. Condițiile generale care trebuie îndeplinite de către beneficiari, cuprinse în fișa intervenției din PNS, le puteți găsi AICI (click).