Home Viata la tara O fetiță a murit după ce a mâncat fructe otrăvitoare

O fetiță a murit după ce a mâncat fructe otrăvitoare

727 views

O copilă de numai patru ani din localitatea Dunăreni – Constanţa a mâncat fructe de “turbarea cainelui” și nu a mai putut fi salvată de medici.

Fetița a murit la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Constanța, acolo unde a ajuns după ce a consumat, împreună cu cei patru frați ai săi, boabe de culoare mov, culese dintr-o plantă cunoscută în termeni populari drept “turbarea câinelui”.

Potrivit ziarului Telegraf, care apare la Constanţa, imediat după ce au mâncat fructele otrăvitoare, toți cei cinci copii s-au plâns de dureri de stomac și au ajuns la spital, acolo unde au fost internați. Două fetițe, una de patru ani și alta de opt ani, au intrat în comă și au ajuns la terapie intensivă. Băieții, în schimb, au fost externați. Din nefericire, în pofida eforturilor depuse de medici, micuța de patru ani a murit. Trupul ei neînsuflețit a fost transportat la morgă pentru efectuarea necropsiei. Polițiștii au pornit o anchetă în rem – cu privire la faptă – pentru ucidere din culpă.

Pe lângă Poliție, cazul mai este cercetat și de către Direcția Generală de Asistenţă Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța. “Vorbim despre cinci frați care au fost transportați la spital la finele lunii noiembrie. Trei dintre ei, care se aflau în afara oricărui pericol, au fost trimiși acasă, dar cele două fetițe, a căror stare de sănătate s-a deteriorat foarte rapid, au fost transferate la Secția de Terapie Intensivă. Din păcate, una dintre ele a decedat. Verificările pe care le-am derulat au arătat că cele întâmplate la Dunăreni intră în categoria accidentelor și că mama copiilor nu se face vinovată pentru această situație. Tatăl era plecat la muncă peste hotare, dar între timp s-a întors acasă, din informațiile pe care le dețin. Recomandăm reprezentanților autoritătii locale să tăie acele plante toxice pentru ca astfel de cazuri să nu se mai întâmple”, a declarat, pentru Telegraf, Roxana Onea, purtătorul de cuvânt al DGASPC Constanța.