O navă cu cereale din Ucraina a eșuat în Canalul Suez

3

Un cargou care transportă cereale din Ucraina spre China a eşuat luni în Canalul Suez, însă, la scurt timp, autorităţile au reuşit să o repună pe linia de plutire, informează Reuters şi AFP, citate de AGERPRES.

„M/V Glory a eşuat în timp ce se alătura unui convoi spre sud în apropiere de Alaqantarah. Remorcherele Autorităţii Canalului Suez încearcă în prezent ranfluarea sa”, a anunţat iniţial agentul maritim norvegian Leth pe Twitter. La scurt timp, acesta a transmis că nava a fost repusă pe linia de plutire.

Aflată sub pavilion al Insulelor Marshall, nava plecase din portul ucrainean Cernomorsk la 25 decembrie cu destinaţia China, cu o încărcătură de 65.970 tone metrice de porumb, potrivit Centrului Comun de Coordonare (JCC) care supervizează exporturile de cereale din Ucraina.

JCC – care include reprezentanţi ai ONU, Turciei, Ucrainei şi Rusiei – precizează că nava primise autorizaţia să îşi continue deplasarea din Istanbul după o inspecţie efectuată la data de 3 ianuarie.

Canalul Suez este una din cele mai aglomerate căi maritime din lume şi ruta cea mai scurtă de transport între Europa şi Asia, însă, potrivit Autorităţii care supraveghează circulația navelor în zonă, acest incident era „puţin susceptibil să întârzie traficul” prin canal.

Sursa foto: wikipedia.org

Urmăriți mai multe informații în jurnalul AgroTV.