Obiwan – Un Soi Revoluționar de Grâu pentru Agricultura Românească

8

Agricultura modernă se confruntă cu provocări tot mai mari în ceea ce privește productivitatea și sustenabilitatea. Pentru a răspunde acestor provocări, este necesară inovația constantă în dezvoltarea și utilizarea de soiuri agricole performante. În acest context, Obiwan, un soi nou de grâu dezvoltat de RWA Raiffeisen Agro România, se remarcă prin rezultatele sale excepționale în testările APPR (Asociația Producătorilor de Porumb din România).

Carcateristicile soiului Obiwan

În ultimii 3 ani, Obiwan a obținut producții cu peste 10% mai mari decât media locațiilor de testare în cadrul APPR. Aceste rezultate remarcabile confirmă potențialul ridicat al acestui soi de grâu. Totodată, fermieri din zone diferite ale țării au obținut performanțe similare și remarcabile în cultivarea acestui soi.

Soiul Obiwan s-a făcut remarcă prin caracteristicile sale agronomic: Talia mică-medie a plantelor permite cultivarea în tehnologie intensivă, cu un aport ridicat de inputuri, pentru obiective de producție de peste 7 tone la hectar. Plasticitatea soiului îi conferă o adaptabilitate excelentă la diferite condiții climatice, atât în zonele cu climat mai blând, cât și în cele cu climat mai arid.
Mai mult, Obiwan se bucură de rezistență superioară la rugini și o bună rezistență la frângere. De asemenea, acest soi prezintă o toleranță îmbunătățită la fuzarium, o boală comună în culturile de grâu. Aceste caracteristici conferă un avantaj fermierilor, protejând recolta și contribuind la obținerea unor producții de calitate.

Performanțe. Avantajele colaborării cu RWA Raiffeisen Agro România

Cel mai mare test pe care l-a trecut Obiwan a fost în Sudul României, , unde condițiile climatice sunt mai aride și unde, contrar elementelor nefavorabile, a reușit să performeze. 

Totodată, Obiwan s-a remarcat și în alte țări. În Serbia, în zona de Nord, acest soi s-a dovedit a fi deosebit de productiv. Mai mult, Obiwan a reușit să depășească liderul pieței din Serbia, în ceea ce privește suprafața cultivată.

video
play-sharp-fill

Unul dintre fermierii care a obținut rezultate remarcabile cu Obiwan este Vlad Gherlea din localitatea Zăbrani, județul Arad. Acesta colaborează de mai mulți ani cu RWA Raiffeisen Agro România și a fost impresionat de performanțele și calitățile soiului. Prin intermediul colaborării cu RWA, fermierii beneficiază nu doar de semințe de calitate superioară, ci și de input-uri agricole, cum ar fi îngrășămintele, pesticidele și fungicidele necesare pentru o cultură de succes.

RWA – Nu doar semințe

Colaborarea cu RWA Raiffeisen Agro România oferă fermierilor mai mult decât semințe de calitate și input-uri agricole. Compania pune la dispoziție și resurse și cunoștințe tehnice, precum cataloage cu produse, informații despre tehnologiile agricole de ultimă generație și consultanță specializată. Astfel, fermierii pot beneficia de suportul necesar pentru a obține cele mai bune rezultate în culturile lor.

Soluții pentru schimbările din teren 

„Într-un mediu în continuă schimbare, alegerea corectă a soiului de grâu devine crucială pentru succesul unui fermier. Soiurile de la RWA au fost concepute ca soluții, nu ca produse. Ca soluții la schimbările care ne tot bat la ușă. RWA vrea să demonstreze că este un partener de încredere pentru fermierii care aspiră la randamente și la producții profitabile. Remarcabilul îl aduce, după, mixul de tehnologie și know-how” ne spune Bogdan Radu, CEO RWA Raiffeisen România.

Pentru fermierii moderni care își doresc recolte excepționale, soiul de grâu Obiwan de la RWA Raiffeisen România este o alegere înțeleaptă. Adaptabilitatea sa la diverse condiții climatice, caracteristicile agronomice solide și sprijinul oferit de compania RWA fac din Obiwan un partener de încredere în drumul spre succesul într-un an dificil. Dacă doriți să aflați mai multe despre acest soi sau să îl testați în propriile culturi, puteți vizita pagina produsului Obiwan.

Mai multe detalii despre Obiwan: https://raiffeisen-agro.ro/pf_rwa/obiwan/