Parlamentul European a aprobat propunerea Comisiei Europene privind autorizarea consumului de ‘noi alimente’

500

Plenul Parlamentului European (PE) au votat miercuri favorabil propunerea Comisiei Europene privind autorizarea la scară europeană a ‘noilor alimente’, precum insectele, unele specii de ciuperci sau produsele elaborate pe baza unor tehnici inovatoare, urmând să fie grăbit astfel procesul intrării acestora pe piață, relatează agenția EFE.

Propunerea Comisiei se regăsește într-un proiect de directivă comunitară privind ‘noile alimente’, o categorie în care se regăsesc acele produse care nu au fost consumate pe scară extinsă în Uniunea Europeană înaintea anului 1997, executivul comunitar dorind cu acest demers să impulsioneze inovația în sectorul alimentar.

Conform raportului prezentat și votat de PE, este vorba despre alimente dezvoltate recent, inovatoare, sau pentru care s-au folosit noi tehnologii și procese de producție, dar și a altora care nu sunt consumate pe scară largă în UE, cum ar fi insectele, nanomaterialele, unele ciuperci, alge și noi tipuri de coloranți alimentari, potrivit AGERPRES.