Partiile din judetul Alba sunt deschise si in acest weekend

465

Pârtiile de la Șureanu și Arieșeni sunt și la acest sfârșit de săptămână schiabile, chiar dacă zăpada nu este, ca și calitate, cea ideală, fiind specifică primăverii de munte, potrivit monitorului de schi Rareș Tileagă.

Astfel, la Șureanu, în Munții Sebeșului, domeniul schiabil situat la cea mai mare altitudine din țară, respectiv 2.000 de metri, căldura din ultimele zile a transformat zăpada așternută săptămâna trecută într-una grea și apătoasă, specifică primăverii de munte.

“Cu toate acestea, la Șureanu omătul a rămas omăt și se va putea schia cu certitudine între 24 și 30 martie, fiind, de altfel, unul din puținele locuri în care se mai poate schia în România, la ora actuală”, a afirmat Rareș Tileagă.

Potrivit acestuia, în continuare vor funcționa șase din cele opt pârtii, precum și teleschiul “Curmătura” și telescaunul.

“Zăpada încă nu s-a topit, dar s-a înmuiat, fiind extrem de apătoasă și de greu de manevrat la coborâre”, a menționat monitorul de schi.

O problemă este însă calitatea DJ 704, unul de pământ, care face legătura între Lacul Oașa și domeniul schiabil, artera având multe gropi și de porțiuni cu gheață.

Căldura își face simțită prezența și la Arieșeni, în Munții Apuseni, unde stratul de zăpadă se încăpățânează, totuși, să rămână pe pârtii și să fie schiabil, a menționat Rareș Tileagă.

“Nu poate fi vorba, deci, de finalul sezonului de schi, la Arieșeni, însă nu vă așteptați ca zăpada să fie cea ideală, din ianuarie-februarie”, a transmis acesta.

Zăpada care acoperă pârtiile este extrem de apătoasă și de grea.

“Se schiază cu oarece dificultate, din acest punct de vedere, însă important este că se poate schia încă”, a conchis Tileagă.