Pasionații de aventuri off-road au încredere în anvelopele de la CAR Group

715

Noroi, pietriș, nisip, iarbă udă sau zăpadă, râuri care-și croiesc drumul prin pădure, povârnișuri alunecoase, adrenalină, puțină nebunie, o mașină de teren și aer curat.

Acesta sunt ingredientele principale pentru o aventură 4×4 de neuitat. Iar când vine vorba de alegerea cauciucurilor pentru mașinile cu dublă tracțiune, pasionații de aventuri off-road au încredere în anvelopele de la CAR Group.

De ce? Pentru că pe www.cargroup.ro găsesc întotdeauna mărci premium și cele mai bune modele pentru echiparea mașinilor de teren — Simex, Mud Terrain și Sahara. În plus, specialiștii de la CAR Group și-au câștigat clienții prin diverse beneficii, puse în aplicare pentru toți aventurierii, indiferent că merg pe două sau pe patru roți. Vorbim de transportul asigurat oriunde în România, garanția de 1 an pentru toate gumele din categoria Moto, cadouri de fidelitate și multe altele.

Modelul Simex

simex

Simex este unul dintre profilurile de anvelope pentru Jeep cele mai apreciate de români. Și asta pentru că asigură tracțiune optimă pe orice traseu. Blocurile masive de pe laterale sunt astfel poziționate încât să disperseze noroiul și să asigure tracțiune optimizată în off-road. Pe de altă parte, cele două rânduri de blocuri mici, amplasate pe mijlocul suprafeței de rulare, oferă aderență bună pe terenul uscat sau pietros.

Forumurile de specialitate oferă sute de mărturii despre experiențele legate de gumele cu profil Simex:

„Acum am Simex. Nu fug mai tare de 110km/h, dar în noroi e ca și cum ai avea «gip»”, spune un pasionat 4×4 pe un forum.

„Eu am constatat că Simexul chiar are o aderență foarte bună pe noroi și înclinări laterale… o spun ca fost posesor de tractoare”, completează un alt șofer cu experiență.

În depozitul CAR Group, există mai multe dimensiuni de anvelope model Simex:

  • 195R15 – indice 97Q
  • 205/70R15 – indice: 107Q
  • 205/80 R16 – indice 104N
  • 235/70R16 – indice 109Q
  • 265/70R16 – indice: 112Q

Modelul Mud Terrain

mud

Cei care aleg profilul Mud Terrain (MT, adică teren noroios) au de trecut prin niște încercări serioase. Asta pentru că nici noroiul nu e doar noroi, ci are compoziția și vâscozitatea diferite, în funcție și de solul pe care s-a format — lutos, nisipos, vegetal, pietros, înghețat, mlăștinos etc.

Ce spun șoferii experimentați, care au schimbat mai multe rânduri de anvelope?

„Dacă vrei și asfalt, și puțin noroi, cumpără MT, e cel mai bun compromis pentru noroi, șosea și zăpadă afânată”, explică un veteran într-ale Jeep-urilor.

„Cand ești în noroi până în gaura cheii, atunci apreciezi cu adevărat anvelopele profil Simex. Dacă practici off-roadul mai ușor, sunt bune și MT-urile, care merg brici pe forestiere cu macadam, drumuri de țară, cu iarbă, pe pietre sau puțin noroi, însă se descurcă bine și pe asfalt”, e de părere Cristian.

Vrei anvelope Mud Terrain pentru mașina ta? CAR Group are cele mai bune oferte în acest sens. Tu alegi dimensiunea: 215/65R16 sau 175/80R16.

Modelul Sahara

sahara

Conduceți mult prin terenuri nisipoase sau înzăpezite? Atunci e de preferat să vă echipați mașina de teren cu anvelope model Sahara. Profilul adânc și agresiv asigură autocurățarea pneului și tracțiune optimă chiar și pe cele mai solicitante drumuri.

Patru dimensiuni mai sunt disponibile în depozitul CAR Group: 195R15, 2015/70R15, 205/80R16 și 235/70R16, cu prețuri de până la 445 lei bucata. Iar cei care au ales acest profil îi dau nota 4 din 5 pentru rularea pe zăpadă și precizează:

„Mașina mea este un Suzuki Samurai… Deocamdată, conduce în topul preferințelor modelul Sahara”, spune un șofer pe forumul menționat mai sus.

Vara s-a terminat, așa că nu putem spera decât la o toamnă lungă și posibil ploioasă. Deci, vreme numai bună pentru a te așeza comod într-o mașină de teren și a te aventura în sălbăticie, pe drumurile nebătătorite. Înainte de toate, însă, echipează-te cu anvelopele de la CAR Group — depozitul de cauciucuri în care au încredere pasionații de aventuri off-road.