Păstrăvăria Brădișor, singura crescătorie de lostrițe din țară, propusă pentru reautorizare

680

Direcția Silvică Vâlcea a cerut o nouă autorizare de funcționare pentru Complexul Salmonicol Brădișor, singurul astfel de complex din țară care produce lostrițe, a declarat miercuri, directorul instituției, George Mihăilescu.

Complexul Salmonicol Brădișor este un activ al direcției care, în urmă cu un an, a suferit daune importante, fiind distrus aproape în întregime după inundațiile și viiturile formate pe râul Lotru.

„Am reușit cu o muncă uriașă, după ce s-au pierdut 30 de tone de pește, bazinele plutitoare distruse, (…) am reușit să salvăm această păstrăvărie. A fost un dezastru, efectiv, nu știu dacă mai avea cineva speranțe, în toamna trecută. Era păcat astfel ca singura unitate care produce lostriță să dispară. Acum am depus cererea de autorizare pentru cele 12 bazine la sol, se va renunța la partea plutitoare și vom continua munca noastră de producție de păstrăv și lostriță”, a precizat Mihăilescu.

Obiectul de activitate al Complexului Salmonicol Brădișor constă în producția de puiet de păstrăv și lostrițe pentru popularea râurilor de munte din România. Totodată, păstrăvăria comercializează pește pentru consum.

Complexul Salmonicol Brădișor a fost inaugurat în anii 80, în localitatea Mălaia, pe lacul de acumulare Brădișor.

Până în anul 2014, a fost cea mai mare păstrăvărie din România, dar în urma inundațiilor din vara trecută toate bazinele plutitoare au fost compromise și sursa de apă proaspătă compromisă. (AGERPRES)